پرینتر چیست
پرینتر چیست

پرینتر وسیله ای از تجهیزات جانبی رایانه  است که به شما این اجازه را خواهد داد که بتوانید تصویر نمایش داده شده بر روی صفحه نمایشگر را بر روی کاغذ چاپ کنید و مورد استفاده قرار دهید . اولین چاپگر توسط چستر کارلسون در سال 1938 اختراع و روانه بازار شد .

سپس بعد از آن مهندس گری استارات در سال 1977 با اضافه کردن چند ویژگی جدید دستگاه چاپگر لیزری را اختراع کرده و در بازار به فروش رساند. در اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پرینترهای جوهر افشان به بازار معرفی شدند و با گذشت مدت زمانی کوتاهی توانست جایگاه خود را به عنوان یکی تجهیزات پرکاربرد و مفید مستحکم سازند . نخستین سازنده چاپگر را کمپانی استون می دانند . این کمپانی یک شرکت فناوری ژاپنی به حساب می آید که به عنوان بزرگترین تولید کننده پرینتر و تجهیزات مرتبط با تصویربرداری شناخته شده است .

منبع تأمین رنگ در چاپگرها ، بسته به نوع چاپگر، تونر یا کارتریج است . انواع چاپگر ها بر اساس نوع استفاده کاربر به دو دسته رنگی و سیاه و سفید  تقسیم می شوند . پرینتر های موجود در سراسر دنیا به 5 دسته : چاپگر های ماتریس سوزنی , چاپگر لیزری , چاپگر جوهر افشان , تماسی و غیر تماسی تقسیم بندی می شوند .

بيشتر بدانيد : بهترین زمان برای تعویض کارتریج

انواع پرینترها
انواع پرینترها

پرینتر لیزری سیاه و سفید (تک رنگ)

پرینترهای لیزری تک‌رنگ مانند دستگاه فتوکپی عمل می‌کنند که همین مسئله باعث می شود سرعت بالایی نیز داشته باشند . پرینترهای لیزری سیاه و سفید بهترین انتخاب برای چاپ صفحات متنی در تعداد بالا هستند زیرا دارای دقت بالایی هستند . از ویژگی‌های فوق العاده استفاده از پرینتر های لیزری تک رنگ قیمت پایین برای هر صفحه چاپ است . در حالت کل یک چاپگر لیزری بهترین انتخاب برای یک اداره بزرگ است که نیاز به چاپ متن های زیاد در طول روز دارند .

پرینتر رنگی لیزری

پرینترهای لیزری انتخابی به بهتری از جهت چاپ تصاویر گرافیکی و عکس هستند. تونرها  در این پرینترها جایگزین جوهر شدند . این چاپگرها باعث به وجود امدن  تصاویر گرافیکی و عکس‌هایی با کیفیت عالیمی‌شوند که مورد نیاز عکاسکان و گرافیست های حرفه ای می باشد . با توجه به کیفیت بالای این چاپگرها، مسلم است که قیمت بالایی نیز داشته باشند. این پرینترها مناسب برای کاربرد های حرفه‌ای زیادی می باشد و برای محیط منزل و استفاده عمومی مناسب نمی باشد .

بهتر است تا انتهای مقاله پرینتر چیست با ما هراه باشید .

بيشتر بدانيد : پرینتر ها چگونه کار میکنند

پرینتر جوهرافشان (Inject)
پرینتر جوهرافشان (Inject)

پرینترهای جوهرافشان از راه توزیع قطرات ریز جوهر روی یک کاغذ از طریق منافذ ریزی که در هد وجود دارد ، سبب پدید آمدن تصاویر سیاه و سفید و رنگی می‌شوند. رنگ‌های اصلی در پرینتر جوهرافشان به سه رنگ قرمز و آبی و زرد تقسیم می‌ شوند . یک رنگ سیاه اضافه تر نیز در این دستگاه وجود دارد که برای تولید تصویر با رنگ مشکی به کار می رود .

توجه داشته باشید که شما برای چاپ حرفه‌ای یک عکس به پرینتری با شش رنگ مجزا احتیاج دارید که علاوه بر سه رنگ اصلی و رنگ مشکی دارای یک رنگ قرمز روشن و آبی روشن نیز باشد . پرینترهای جوهرافشان به طور کلی قیمت‌های مناسب‌تر و خوبی دارند و برای مصارف عمومی انتخاب خوبی به حساب می آیند .

بيشتر بدانيد : تفاوت پرینتر جوهری و لیزری

پرینتر قابل‌ حمل

برای افرادی که نیازمند پرینترهای قابل حمل هستند این دستگاه گزینه مناسبی است . اندازه این پرینتر مانند یک کیف دستی است و انرژی مورد نیاز چاپشان را از باطری تأمین می‌کنند . تکنولوژی و فناوری این چاپگرها معمولا جوهرافشان و یا روش تونرهای حرارتی است .

از مشکلات این دستگاه می توان به  کیفیت پایین چاپ نسبت به دیگر انواع چاپگر اشاره کرد . سرعت چاپ آنها پایین است و باید برگه ها به صورت تک تک وارد چاپگر شوند . از ویژگی های این چاپگر وجود یک پورت است که این اجازه را به شما می دهد بدون وصل کردن پرینتر به کامپیوتر اطلاعات را انتقال دهید .

بيشتر بدانيد : چرا پرینترها بعضی اوقات کمرنگ چاپ میکنند

پرینتر های سه بعدی
پرینتر های سه بعدی

پرینت ۳ بعدی یا ساخت افزایشی به فرآیند تولید قطعات سه بعدی از فایل دیجیتالی آن گفته می شود ، این یعنی از فایل دیجیتالی که مشاهده میکنید نمونه سه بعدی آن را طراحی میکند . این تکنولوژی به این علت که طراحی از طریق کامپیوتر و پرینتر سه بعدی به طور مستقیم منجر به تولید قطعه فیزیکی می شود ، مهم می باشد .

فرآیند تولید افزایشی یک شی ، با قرار دادن لایه های متوالی از مواد اولیه ایجاد می شود و این روند تا تکمیل قطعه ادامه می یابد. هر یک از این لایه ها را می توان به عنوان یک مقطع افقی نازک برش از قطعه نهایی و پایانی مشاهده کرد . ساخت افزایشی مخالف ساخت کاهشی که در آن با برداشتن یا ایجاد حفره قطعه نهایی شکل می گیرد ، می باشد.

در نتیجه ساخت افزایشی به شما این امکان را می دهد تا برای ارائه خدمات پرینتر ۳ بعدی ، اشکال پیچیده تر و با استفاده از مواد کمتر و زمان ساخت کمتر نسبت به روش های تولید سنتی ایجاد کنید . همان طور که می دانیم در تولید سنتی فرآیند تولید قطعه نیاز به طی کردن مراحل مختلفی دارد . یکی از دیگر مزایای پرینت سه بعدی تک مرحله ای بودن فرآیند تولید می باشد.

به صورت کلی فرایند پرینت ۳ بعدی با ایجاد یک فایل دیجیتالی توسط نرم افزارهای طراحی کامپیوتری مانند  autocad ، solidworks  و … یا اسکن سه بعدی یک قطعه آغاز می شود. پس از تکمیل طراحی، فایل ایجاد شده را به منظور قابلیت خوانا بودن برای نرم افزارهای اسلایسر به فرمت STL تبدیل می کنند.

پس از آن فایل STL باید توسط نرم افزارهای اسلایسر به صدها و یا هزاران لایه های دو بعدی تقسیم شود. برخی از این نرم افزارها برای اسلایس کردن عبارتند از  cura، mankati ، Slic3r  و … یک پرینتر سه بعدی با تشکیل این لایه های دو بعدی بر روی یکدیگر قطعه سه بعدی را تولید می کند. تمامی فایل های طراحی شده بدون در نظر گرفتن نوع تکنولوژی پرینت ۳ بعدی باید قبل از پرینت به لایه های دوبعدی تقسیم شوند.

ضخامت این لایه ها توسط کاربر و براساس نوع تکنولوژی پرینت سه بعدی، مواد مورد استفاده و زمان بندی پروژه تعیین می شود. ضخامت لایه کمتر به زمان بیشتری برای پرینت نیاز داشته اما سطح بیرونی قطعه یکنواخت تر می شود .

اکثر فرآیندهای پرینت ۳ بعدی نیاز به ساختارهایی جهت پشتیبانی قطعه دارند . این ساختارها که با تراکم کمتری پرینت شده و قابل کندن یا حل شدن می باشند ، به عنوان داربست برای جلوگیری از ریزش لایه هایی که زیر آنها لایه دیگری قرار نگرفته ساخته می شوند .  سازه های پشتیبانی پس از اتمام ساخت مدل حذف می شوند . برخی از کاربرد های این تکنولوژی مدل های معماری و ماکت ها، پزشکی، دندانپزشکی، مد، نمونه سازی سریع و … می باشد .

امیدواریم از مقاله پرینتر چیست بالا لذت برده باشید . مقاله پرینتر چیست توسط کانون آلفا تهیه شده است که این کانون با سابقه ی خوبی که در این زمینه دارد در اختیار شماست تا شما کابر عزیز با اعتماد به این کانون در صورت بروز مشکلی در دستگاهتان آن را به ما بسپارید تا مهندسین ما با آگاهی و تخصصی که در این زمینه دارند به حل مشکل شما بپردازند .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *